Pichano Teknik AB
Gävleenheten

Säker servicepartner med specialistkunskaper

Pichano Teknik i Gävle har hundraåriga rötter. Verksamheten grundlades redan 1919 och sedan 2016 är vi en del av Pichanokoncernen. Vi utför maskinbearbetning i verkstad och mobil bearbetning på plats hos kund. Vi är alltid redo att rycka ut för våra uppdragsgivare inom industrin, som främst verkar inom branscherna papper, massa, kemi, stål, biobränsle och vattenkraft.

Med en komplett service- och reparationsverkstad strävar Pichano Teknik alltid efter att stärka uppdragsgivarens konkurrenskraft. Mobil bearbetning på plats, som besparar kunden både tid och pengar, är vår specialitet. Vi utför också maskinbearbetning i vår egen verkstad där vi kan ta objekt upp till 20 ton. Vi har en stor och varierad maskinpark samt fullt utrustad svetsverkstad och blästerhall. Vi tillverkar och renoverar Malinkvarn och utför industriservice och montageprojekt. Vi har även lång erfarenhet av service av växellådor, skruvar, skivfilter med mera.

Hundra år av verkstadsverksamhet

Vår snart hundraåriga historia startade med Söderlund & Lindströms mekaniska verkstad. Den övergick sedan till att specialisera sig på motorrenovering av fordon och entreprenadmaskiner. Kring 1959 startade man med metallisering och blev Sveriges första företag med termisk sprutning. År 1968 grundades Hydrolin med inriktning på ombyggnationer av grävmaskiner från lindrift till hydrauldrift. Ett par år senare startade produktionen av skogsmaskinen Logma. Företagsnamnet ändrades 1992 till Hydrolin GeMet, som sedan övergick till Scandinavian Mill Service år 2000 och Metso Mill Service 2008. År 2014 blev vi ett helägt dotterbolag till Valmet.

Idag är vi en del av Pichanokoncernen och vår historiskt väldokumenterade drivkraft att hitta nya lösningar är starkare än någonsin.

Specialister på service

Våra medarbetare är specialister inom service och med lång erfarenhet som industripartner har vi djup förståelse för våra kunders processer och krav. Med stor noggrannhet, hög kompetens och flexibilitet har vi skaffat en stark position på marknaden som leverantör av service som kräver specialkunskap, som exempelvis:

  • Värmebehandling
  • Termisk sprutning
  • Blästring med kolsyreis
  • Kompositbeläggning
  • Valsservice
  • Legotillverkning och projektarbeten

Vi är väl medvetna om att vi verkar i en förtroendebransch och känner stolthet över att vi vunnit gott renommé när det gäller samarbetsvilja, ansvar och kvalitet. Det goda ryktet arbetar vi hårt för att behålla. Vi nöjer oss inte med att lösa ditt problem, utan är alltid på jakt efter en ännu bättre lösning. Kontakta oss för en komplett partner inom verkstadsservice.

Lokaler
5 000 kvm verkstadsyta samt kontor på Industrigatan 14, Gävle.